Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Δήλωση της Βουλευτού Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαράς Καφαντάρη στη συγκέντρωση εργαζομένων και φορέων στο νοσοκομείο Δυτ. Αττικής, η «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ».

Τη Δευτέρα 1.7.2013 η βουλευτής Β Αθήνας Χ. Καφαντάρη συμμετείχε στη συγκέντρωση εργαζομένων και φορέων της Δ. Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου η ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ. Θέμα της συγκέντρωσης ήταν η αποτροπή υποβάθμισης, έως κλείσιμο του Νοσοκομείου.  Η Χ. Καφαντάρη δήλωσε:

“Ένα ιστορικό Νοσοκομείο της Δ. Αθήνας, η Αγ. Βαρβάρα, με τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά στην υποβαθμισμένη Δ. Αθήνα και τους όμορους Δήμους του Πειραιά,   οδηγείται σε διαρκή υποβάθμιση, με τελικό σκοπό το κλείσιμό του.

Οι μνημονιακές πολιτικές και στην υγεία και οι πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει κλείσει και νοσοκομεία, δημιουργούν δυσμενείς προοπτικές για τη λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο σταδιακά υποβαθμίζεται, ενώ εξυπηρετεί γύρω στις 800.000 περίπου συμπολίτες μας στην ευαίσθητη κοινωνικά περιοχή των Δήμων της Δ Αθήνας.

Απαιτούμε, την αναβάθμιση του νοσοκομείου, διεκδικώντας άμεσα  χρηματοδότηση του, καθώς  και άμεση ενίσχυσή του με προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό, ώστε να λειτουργούν επαρκώς όλες οι κλινικές και να είναι σε θέση να εφημερεύει, καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής.

Ο αγώνας για αναβάθμιση και ενίσχυση του νοσοκομείου είναι υπόθεση της κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (υπάρχουν και  σχετικές αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων όμορων Δήμων και του ΑΣΔΑ), οι οποίοι, μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνισθούν στην κατεύθυνση  αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου