Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

902, αριστεροί και κομμουνιστές!

Του Γιώργου Κ. Μπουγελέκα*

Είναι απεγνωσμένη η προσπάθεια της ηγεσίας του ΚΚΕ να περιχαρακώσει τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του Κόμματός της από τις επίμονες επιθέσεις φιλίας, που εξαπολύει με συστηματικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ απότην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του περασμένου Ιουνίου μέχρι σήμερα. Η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη και κυρίως αναποτελεσματική . Χρησιμοποιούνται, χωρίς περίσκεψη, όλα τα βέλη της ανθενωτικής γραμμής του ΚΚΕ, ακόμα και εκείνα που αμέσως ξενίζουν και απωθούν τους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες της χώρας. Αυτή η τακτική ενσπείρει την απογοήτευση στους εργαζόμενους, γιατί βλέπουν, σε μια τέτοια στάση, μια ακόμα υπονόμευση της ελπίδας τους για ένα φως στο τούνελ της απελπισίας, που έχουν οδηγήσει τη χώρα οι δυνάμεις του μνημονίου.

Σχετικά πρόσφατο επιχείρημα της Αλέκας Παπαρήγα είναι ότι τα μέλη του ΚΚΕ δεν είναι αριστεροί, αλλά είναι κομμουνιστές! Λες και ο κομμουνιστής δεν είναι ένας από τους πολλούς που σχηματίζουν την πολύχρωμη Αριστερά του σήμερα. Αλλά, αν ανατρέξει κανείς και στο παρελθόν αυτού του τόπου, εύκολα θα διαπιστώσει ότι όλοι οι μεγαλύτερης ηλικίας αγωνιστές τοποθετούσαν αβίαστα και με βεβαιότητα τους κομμουνιστές στην ανώτερη θέση -λόγω προσφοράς και θυσιών- της Ελληνικής Αριστεράς.

Ανάμεσα στα πολλά ερωτήματα που γεννιούνται σε έναν καλοπροαίρετο αριστερό και ευαισθητοποιημένο πολίτη της χώρας, γύρω από αυτόν τον στρεβλό διαχωρισμό, είναι και το εξής: Πώς είναι δυνατόν η Αλέκα Παπαρήγα να αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας την Αριστερά και τους αριστερούς και ταυτόχρονα να εξακολουθεί να ονομάζει τον ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ «902, Αριστερά στα fm»; Εκεί φαίνεται ότι η παράδοση που δημιούργησαν οι πρωτεργάτες αυτής της συχνότητας πουλάει και ελκύει ένα ευρύτερο κοινό. Επομένως σε αυτή την περίπτωση η Αριστερά είναι καλή και χρήσιμη. Όταν όμως πρόκειται να γίνει συζήτηση για την κοινή δράση των αριστερών δυνάμεων με σκοπό την ανακούφιση των εργαζομένων από τη μνημονιακή λαίλαπα, τότε ο πολιτικός αυτισμός της ηγεσίας του ΚΚΕ απορρίπτει την έννοια της Αριστεράς και διαχωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. Η ιστορία θα την κρίνει.

* Ο Γιώργος Κ. Μπουγελέκας είναι εκπαιδευτικός

Αναδημοσίευση απο Αυγή 25/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου