Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (Αναδημοσίευση απο Αυγή)

Του Γιώργου Κ. Μπουγελέκα*

Το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε δεν είδαμε μόνο τη σχεδιασμένη από τον δικομματισμό και τα κοράκια της τρόικας καταστροφή της Ελλάδας, αλλά και την επίμονη, πολύτροπα διατυπωμένη, ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ριζοσπαστικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις για κοινή δράση και ενωμένη κάθοδο στις εκλογές.

Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό, η πρόταση αυτή απερρίφθη, άνευ επαίνων, από το σύνολο των οργανωμένων πολιτικών σχηματισμών της Αριστεράς με διάφορες αλληλοσυγκρουόμενες αιτιάσεις. Η ιστορία, και πριν από αυτήν ο λαός, θα τους κρίνουν σκληρά.

Όμως η ελληνική κοινωνία υποφέρει και ζητάει λύση στο δράμα της σήμερα! Δεν μπορεί να προσβλέπει στην μελλοντική καταδίκη του κομματικού αυτισμού, του προσωπικού συμβιβασμού και της εγωπαθούς ανακύκλωσης. Η ζωή δεν μπορεί να περιμένει.
Το ένα εκατομμύριο των ανέργων απαιτούν το δικαίωμα τους στη δουλειά. Οι μαθητές και οι δάσκαλοι απαιτούν τα σχολειά τους και τα βιβλία τους. Οι συνταξιούχοι θέλουν πίσω τις συντάξεις τους. Οι σπουδαστές απαιτούν την αναβάθμιση των καταρρακωμένων σπουδών τους και των πτυχίων τους. Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι δεν βολεύονται χωρίς την ανεξαρτησία των ιδρυμάτων τους και την αναζωογόνηση της έρευνας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν μισθούς και αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις. Οι μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι ζητούν να ξανανοίξουν την επιχείρησή τους. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές χρειάζονται κονδύλια και προσλήψεις για όλο το εθνικό σύστημα υγείας, που ξεπουλιέται στους ιδιώτες.

Το 99% της κοινωνίας λαχταρά να ξαναπάρει στα χέρια του τη ζωή του, το χαμόγελο του και την πίστη του στο μέλλον.

Οι εκλογές είναι μια ευκαιρία και ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι η λύση της ελπίδας και της προοπτικής.

Με δεδομένη τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, την έντονη κινητικότητα στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, την πασιφανή αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης από τα τέως ισχυρά κόμματα, την διαρκώς αυξανόμενη λαϊκή αγανάκτηση προς αυτούς που ψήφισαν τα ποικίλα μνημόνια και την αδυναμία συσπείρωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας από τα άλλα πολιτικά κόμματα, τώρα παρουσιάζεται μια μοναδική πρόκληση στον ελληνικό λαό. Να δώσει με την ψήφο του την πρώτη θέση στις επόμενες εκλογές στο ενωτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ! Να δώσει τη δυνατότητα στην Αριστερά να ανατρέψει το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, να στείλει ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και αντίστασης και κυρίως να ξεκινήσει με μπροστάρη την Αριστερά η ανασυγκρότηση της χώρας, μέσα από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι υπόγειοι συνομιλητές του Στρος Καν και οι συνεταίροι τους.

Οφείλουμε να θυμίσουμε σε όλους τους τοκογλύφους του κόσμου πως η μοίρα αυτού του τόπου δεν είναι η υποταγή, αλλά πάλι «...να γίνη μια δόξα κοινή, μια δόξα πανανθρώπινη, η δόξα των Eλλήνων, που πρώτοι, θαρρώ, αυτοί, στον κόσμον εδώ κάτω, έκαμαν οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου».
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει για τους Έλληνες κάθε απόχρωσης και ιδεολογικής τοποθέτησης! Με την Αριστερά στην κορυφή, για τη σωτηρία της πατρίδας!

* Ο Γιώργος Μπουγελέκας είναι εκπαιδευτικός

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Βαρβάρας


Τι θέλουμε να κάνει μια αριστερή κυβέρνηση ; 
Μπορούμε να σταματήσουμε τη λεηλασία της κοινωνίας ;
Ανατρέπονται τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις ;
Πώς Θα Παράγουμε Για Τις Ανάγκες Μας ;
Είναι εφικτός ένας νέος κοινωνικοπολιτικός συνασπισμός εξουσίας ;

Συζητάμε για τις εκλογές, για το «πριν» και το «μετά»,
την Πέμπτη 29/3/2012 στις 7:30 το βράδυ,
στα Γραφεία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην Αγ. Ελεούσα.
(Ελ. Βενιζέλου 55, στον 2ο όροφο - Είσοδος από τη στοά).